Bettina

Nitelik:

  • Pişirme tipi B-C
  • Tat iyi
  • Nişasta oranı orta
  • Kolay yıkanabilir
  • Paketlemeye uygun
  • İyi uyku dönemi ve iyi depolama yeteneği

Verim:

  • Yumru sayısı fazla
  • Düzgün kalibrasyon.
  • Pazarlanır verim yüksek

Dirençlilik:

  • Nematod: Ro 1-5
  • Y-virus (PVY): Bağışık
  • Patates kıvırcık virüs (PLRV): Orta
  • Geç yanıklık (Phytophtora infestans.): Yüksek
  • Kara bacak (Erwinia spp.): Yüksek
  • Common scab (Streptomyces scabies): Yüksek
  • Patates siğil hastalığı (Synchyticum endobioticum): 1

Yumru: Oval, kabuk sarı, parlak, pürüzsüz, gözler yüzeysel, et rengi açık sarı.

Bitki:

Orta yükseklikte, beyaz çiçekli, yaprak gelişimi orta

Tarımsal uyarı:

Her tip topraklarda üretilir. Tohumluk yumrular dikilmeden önce ön çimlendirme yapılmalıdır. Rhizoctonia solani 'ye karşı ilaçlanmalıdır. BETTINA iyi hazırlanmış toprak yatağına sıra üzeri 30-32 cm sıra arası 75 cm ye dikimi yapılmalıdır.

BETTINA zor toprak ve iklim koşullarında yüksek pazarlanır verim elde edilir . Organik koşullara uygun olarak üretilir.