Sevim

Nitelik:

  • Pişirme tipi B, pişirme sonrasında kararma olmaz,
  • Nişasta oranı orta
  • Hasat sonrasında kızartması son derece lezzetli
  • Mekanik yaralamalara ve iç lekelere karşı dayanıklılığı yüksek

Verim:

  • Pazarlanabilirliği yüksek, verimi yüksek, iri yumrulu
  • Yumrular tekdüze

Dirençlilik:

  • Nematod: Ro 1,3,4,5
  • Y-virus (PVY): çok yüksek
  • Patates kıvırcık virüs (PLRV): orta
  • Geç yanıklık (Phytophthora infestans): Çok yüksek
  • Kara Bacak (Erwinia spp.): Çok yüksek
  • Adi uyuz (Streptomyces scabies): Yüksek

Yumru: Yuvarlak veya kısa oval, kabuk pürüzsüz ve sarı, yüzeysel gözler, sarı et rengi.

Bitki: Uzun boy, sağlam ve beyaz çiçek

Tarımsal uyarı: SEVİM her tip toprakta yetiştirilebilir. Rhizoctonia solani ’ye karşı tohumluklara ilaçlanma yapılması tavsiye edilir. Kızartmalık patates üretimi için sıra üzeri 34-36 cm ve sıra arası 75 cm'ye iyi hazırlanmış tohum yatağına dikilmelidir. Sevim metribuzine karşı hassas değildir. Dekara 14 kg azot kullanımı tavsite edilir. Geç yanıklık (Mildiyö) hastalığına karşı dayanıklılığı iyi olduğu için, ilaçlama sıklığı normalden daha az olabilir. Alternaria solani ‘ye karşı ilaçlanmalıdır.

SEVİM yüksek verim ve büyük yumru talep edilen pazarlar için çok uygundur.