Sissi

Sissi

  • Erkenci, birinci kalite salata çeşididir ve mükemmel sofralık özelliğe sahiptir.
  • Pişirme tipi A
  • Özellikle doğrudan pazarlamaya ve organik patates üretimine tavsiye edilir.

Nitelik

  • Pişirme tipi A,
  • Mükemmel tat
  • Piştikten sonra kararma olmaz
  • Kolay yıkanabilir
  • Paketlemeye uygun
  • İyi uyku dönemine bağlı olarak iyi depolama özelliği

Dirençlilik

  • Nematod: Ro 1,5
  • Y-virüs (PVY) : Yüksek
  • Patates Yaprak Kıvırcıklığı Virüsü (PLRV) : Yüksekten ortaya
  • Geç Yaprak Yanıklığı (Phytophthora infestans): Yüksek
  • Kara Bacak (Erwinia spp.): Yüksek
  • Adi Uyuz (Streptomyces scabies): Yüksek
  • Patates Siğil Hastalığı (Synchyticum endobioticum): 1

Yumru

Uzun oval, kabuk pürüzsüz ve sarı, yüzeysel gözler. Et rengi koyu sarı.

Tarımsal Uyarı

Sissi ekim yapılmadan önce tohumları ön çimlendirme yapılmalıdır. Rhizoctonia solani ‘ ye karşı ilaçlanmalıdır. İyi hazırlanmış tohum yatağına sıra üzeri 30-32 cm, sıra arası 75 cm kim yapılması önerilir. Geç dönemde metribuzin uygulamasına karşı duyarlıdır. Sissi paketleme sektöründe ve organik üretimde kullanılabilir. Sissi birinci kalite salata çeşidi olmakla beraber kızartma özelliği olarak da ön plana çıkmaktadır.